Babybladen.nl

Kamertje op Komst

Inspiratie voor de babykamer
Je ziet de babykamer van vrienden en ook in woonmagazines vind je mooi gestylde kamertjes. Je bezoekt winkels en checkt het internet. Allemaal plekken om inspiratie op te doen voor de babykamer. Wij geven enkele handige tips voor jouw babykamer.

 Themakamer
Weet je al wat het gaat worden, een jongen of een meisje? Dat is waarschijnlijk bepalend voor de keuze van het thema. Is het geslacht onbekend, dan kun je beter kiezen voor een neutrale babykamer. Met de meubels, muurverf, behang, een muursticker of combinaties hiervan kun je een bij elkaar passend geheel maken. Raamdecoratie en accessoires zorgen voor de finishing touch. Alles kan, zolang het kamertje voor je baby een plek is waar hij tot rust kan komen.  

Kleurkeuze
Bij een stoere jongenskamer gaan mensen vaak voor rood of blauw. Voor een hippe girlsroom worden vaak roze en paarse tinten gekozen. Neutraal kan natuurlijk ook met de kleuren wit, geel, groen, beige of grijs. Zeer actieve of overactieve kinderen hebben baat bij een zachtgroene kamer. 

Veiligheid
Richt een babykamer eenvoudig in. Zorg dat koortjes, touwtjes of losse onderdelen geen gevaar voor jou en je kind op kunnen leveren. 

To do:
De verlichting: te hard licht is niet fijn voor je kleine, maar voor jou soms wél weer praktisch. Dimmers zijn daarom ideaal. Een centrale lamp die de hele ruimte verlicht kun je combineren met gerichte spots. 
Een lekkere (schommel)stoel: daar kun je fijn in zitten als je ’s nachts je kindje voedt.
Het ledikantje: je krijgt hierover in de winkel goede adviezen. Let op: geen kussens, hoofdbekleding of knuffels in het ledikantje leggen. 
De commode: een stevige diepe lage kast voor de verzorging van je kindje, mét veel opbergruimte.
Laat je kleine geen moment alleen liggen op de commode! 
Planken of kasten: de verzorgingsproducten, luiers en kleding binnen handbereik van de commode.
Accessoires: er zijn vele leuke accessoires die mooie kleuraccenten in het kamertje kunnen brengen, een decoratie maakt een kamer af.